aaa

Nieuws

 
Maandag 6 Maart 17
Uw idee voor vernieuwende en toekomstbestendige mobiliteit in Limburg

De LWV is betrokken bij de Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond. De Innovation Challenge is een innovatie-prijsvraag, waarbij via experts en buitenstaanders uit de mobiliteitswereld een zoektocht loopt naar vernieuwende ideeën die invulling geven aan een duurzame en economisch sterke toekomst voor de regio Roermond en Limburg in het algemeen. Het doel is om de beste ideeën uit deze prijsvraag verder te ontwikkelen tot schaalbare en duurzame toepassingen voor toekomstbestendige mobiliteit en transport. 

Over de challenge

Op 1 december heeft Wethouder Raja Fick-Moussaoui van Roermond samen met ondernemers, mobiliteitsexperts en professionals uit de regio het startsein gegeven voor de challenge.
Lees meer >

 
Dinsdag 14 Februari 17
Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Vragen over verwijderen asbestdaken? Neem contact op met RVO.nl

De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Aanvragen van subsidie is mogelijk vanaf 4 januari 2016 om 09.00 uur.
De subsidieregeling is op 2 december 2015 gepubliceerd in de Staatscourant.
De staatssecretaris heeft besloten het bestaande budget van €10 miljoen voor 2016 op te hogen naar €15 miljoen.
Lees hier het hele artikel.

 
Vrijdag 27 Januari 17
Koffie-inloop Roerstreek januari

Op donderdag 26 januari werd de eerste koffie-inloop van het nieuwe jaar op bedrijventerrein Roerstreek georganiseerd. Deze ochtend waren de collega-ondernemers te gast bij Beltco Systems, producent van industriële transportbanden.

De inloop werd gestart met de rondleiding. De  groep met  20 ondernemers  volgde Gil Kamphuis door de productieruimte aan de Veldweg. Via de rollen voorraad naar de machines waar de maatwerk transportbanden worden gemaakt.

Na de rondleiding werd  er onder genot van koffie met vlaai nog nagepraat over dit voor de meeste aanwezigen relatief onbekende bedrijf op ons bedrijventerrein. Gezien het enthousiasme van de gastheer zal de bekendheid zeker snel toenemen.

Volgende maand, donderdag 23 februari, zal de koffie-inloop plaats vinden bij Smezo.

 
Maandag 23 Januari 17
Nieuwjaarsbijeenkomst 2017

Eén ding is zeker: de meningen waren niet verdeeld. De Nieuwjaarsbijeenkomst van Parkmanagement Midden-Limburg was een geweldig succes!!
Meer dan 80 ondernemers van de bedrijventerreinen in Roermond bezochten de Nieuwjaarsbijeenkomst welke dit jaar op terrein Willem-Alexander werd georganiseerd.

Na een korte inleiding en nieuwjaarswens door voorzitter Joep Heuvelmans van de overkoepelende stichting volgde een boeiend verhaal door Jan Bruggenthijs over de actualiteiten rondom Sif Group.
Een begeleidend filmpje gaf de aanwezigen een indruk van de bijna onmetelijke toepassingen van de geproduceerde buizen. Een fantastisch mooi bedrijf, bij ons in Roermond.

Na de presentatie barstte het informele gedeelte los onder het genot van een hapje en een drankje.

Er hebben zich dezelfde avond al diverse ondernemers gemeld om de bijeenkomst in 2018 bij hen in het bedrijf te organiseren.

 
Dinsdag 10 Januari 17
Enquête economische gevolgen stuw Grave

De defecte stuw bij Grave zorgt ervoor dat de belangrijkste vaarweg naar het zuiden niet toegankelijk is. Afgelopen dinsdag gaf Rijkswaterstaat aan ‘enkele dagen’ nodig te hebben voor een oplossing, maar de werkelijkheid blijkt weerbarstiger.
Op dit moment is er nog geen zicht op de termijn waarop het scheepvaartverkeer hervat kan worden. Tegelijkertijd neemt de druk op de bedrijven, die mede afhankelijk zijn van water, toe en worden zij financieel geraakt.


Lees meer >


Pagina 8 / 9
« < 5 6 7 8 9 > »