aaa

Nieuws

 
Maandag 12 Juni 17
Save the date: Opening Week van de Veiligheid Limburg 2017

Noteert u alvast in uw agenda, maandag 9 oktober vindt de opening van de Week van de Veiligheid in Limburg plaats.

Veel gemeenten organiseren activiteiten om ondernemers te steunen in hun strijd tegen criminaliteit. De Week van de Veiligheid is een initiatief van publieke en private partijen om het thema veiligheid onder de aandacht te brengen bij ondernemers en inwoners, want met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. De week vindt in 2017 plaats van 9 tot en met 15 oktober (week 41). In Limburg worden diverse workshops, seminars en andere interessante activiteiten georganiseerd.

Wanneer: Maandag 9 oktober 2017
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Locatie: Regio Roermond

Houd www.veiligondernemenlimburg.nl in de gaten voor meer informatie.

 
Dinsdag 4 Juli 17
Parkmanagement meets Pepper

Parkmanagement meets Pepper tijdens de Limburg Happening op 28 juni jongstleden.

Tijdens een ongedwongen sfeer maakten de ondernemers kennis met de robots Pepper en Baxter. De robots zijn er en maken deel uit van onze arbeidsmarkt. Het zijn onze collega's. We hebben of krijgen er allemaal mee te maken. Limburg moet ambitie tonen en met innovatie voorop lopen, ook met robotisering. Laten wij ons inzetten dé early majority regio te worden op dit gebied. Keynote spreker Maarten Steinbuch liet ons zien hoe wij dit kunnen realiseren.

Natuurlijk waren ook de parkmanagers van Limburg aanwezig.

Op zoek naar een goede, actieve en betrokken parkmanager? Op de foto uw parkmanagers in Limburg: vlnr Liesbeth Versteegh (Maastricht), Lidy Rutten (Venlo), Janine Rissenbeek (Roermond) en Sonja Demandt (Directeur Parkmanagement B.V.)


 
Dinsdag 20 Juni 17
Aan de slag met cyberrisicomanagement!

Afgelopen week zijn tienduizenden computers in tientallen landen getroffen door ransomware. Criminelen proberen wereldwijd computers binnen te dringen en bestanden te gijzelen. Ook in Nederland heeft infectie plaatsgevonden.

Zowel Politie als het Nationaal Cyber Security Centrum roepen bedrijven op om extra alert te zijn. Met andere woorden: aan de slag met cyberrisicomanagement!

Wat kunt u doen om de kans op besmetting te verkleinen? Welke stappen moet u ondernemen om te voldoen aan de Europese Privacy Verordening welke in 2018 in werking treedt? Hoe denken hackers?

Graag nodigen wij u uit voor onze jaarlijkse themabijeenkomst voor het antwoord op deze vragen.

Het programma is als volgt:

15.30 - 16.00 uur: ontvangst

16.00 -  17.00 uur: opening door de voorzitter en start van het inhoudelijke programma o.l.v. cyberexpert Sjaak Schouteren van Aon Risk Solutions

Vanaf 17.00 uur kunt u weer ontspannen bij het barbecue buffet welke bij mooi weer buiten zal plaatsvinden tot ongeveer 18.30 uur.
Lees meer >

 
Maandag 3 Juli 17
Thema bijeenkomst geslaagd!

Donderdag 29 juni vond op Golfbaan de Herkenbosche de jaarlijkse thema bijeenkomst plaats voor alle bedrijventerreinen van Roermond en terrein Stationsweg in Roerdalen.

Rond de 50 ondernemers hadden zich aangemeld om geïnformeerd te worden over een zeer actueel thema. Helaas krijgen steeds meer bedrijven, groot en klein, te maken met moderne criminaliteit in de vorm van cybercrime.

Bedrijven kunnen getroffen worden door cybercrime middels o.a. gijzeling van geautomatiseerde bestanden, het listig stelen van (financiële ) gegevens of het besmetten van computers.

Na de presentatie was het tijd voor een heerlijke barbecue op het terras van de golfbaan. Gelukkig was de regen gestopt en was het aangenaam buiten vertoeven.

En als je dan toch bij de golfbaan bent kan je niet naar huis gaan zonder een balletje geslagen te hebben. De geoefende golfers konden een wedstrijd spelen en voor wie het nieuw was werd een golfclinic gegeven.

Een zeer geslaagde middag/avond waar het aangename en nuttige prima was verenigd!

 
Dinsdag 30 Mei 17
Politie heeft speciaal loket voor ladingdiefstal

Sinds 15 mei kan iedere ondernemer 24 uur per dag aangifte doen van ladingdiefstal via 088-0087444. Het bedrijfsleven en de politie willen met dit aangifteloket het aantal ladingdiefstallen terugdringen.

Omdat de logistiek nooit stilstaat, is het belangrijk dat ondernemers zonder tijdverlies en ongeacht de plaats en tijd aangifte kunnen doen. Dat is volgens de politie voor zowel het opsporen van verdachten als voor het terugdringen van het aantal diefstallen belangrijk. De politie kan met het speciale nummer de kwaliteit van de vastgelegde informatie verbeteren waardoor de kans om verdachten op te sporen, stijgt.
Lees meer >


Pagina 3 / 8
« < 1 2 3 4 5 > »